Pályázatok

Kedvezményezett neve

INM PARTNER Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.

A projekt címe

„Az INM PARTNER Kft. piaci pozícióját erősítő, kapacitásbővítő fejlesztések megvalósítása”

Támogatás összege

40 906 902 Ft

Támogatás mértéke

50%

A projekt tartalmának bemutatása

A projekt alapvető célja két teljesen új termelőeszköz beszerzése.

Az eszközbeszerzés, mely jelen esetben 1 db megmunkáló gépet (központot) (teljes költsége nettó 62.992.626,- Ft) és 1 db 3D szkenner (teljes költsége nettó 18.821.179,- Ft) jelent, a Kft. számára több szempontból is kiemelkedő fontosságú. A gépiparban az alkatrészekkel szemben folyamatosan növekvő elvárás a fokozott pontosság, valamint a minél magasabb színvonalú esztétikai megjelenés, valamint minőség, mely igényeket csak akkor lehet maradéktalanul kiszolgálni, amennyiben megfelelő, azaz korszerű megmunkáló gépek állnak rendelkezésre.

 

A vevői igények maradéktalan kielégítése mellett fontos cél a hatékonyság, a gyorsaság, és a kapacitások növelése is.

Tekintettel arra, hogy az újabb gépek funkcióikban, a Kft. jelenlegi gépeihez képest többet tudnak nyújtani, így az új gépek beszerzésével a gyártási idő csökkenthető, amely egyrészt hozzájárul a kapacitások növekedéséhez, ezáltal a vevői többletigények maximális kielégítéséhez, valamint a rövidebb gyártási idő növeli a Kft. versenyképességét a külföldi piacokon. A projekt keretében beszerzésre kerülő új technológiával rendelkező gépek megfelelő képzettségű szakembergárdát igényelnek, ezért szakmai továbbképzésre és/vagy létszámnövekedésre is sor kerül az új gépek beszerzését követően. Az új gépek beszerzésének következtében az új technológiai megoldások rendelkezésre állásával a Kft. olyan komponensek gyártását is el tudja vállalni, amelyek gyártására jelenleg nem adottak a feltételek, ezáltal bővül a Kft. termékeinek köre, illetve profilja, mely egyben vevőkörbővülést is eredményez.

 

A programozható 3D mérő scanner beszerzése biztosítja a gyártott termékek megfelelő minőségét.

A szkenner segítségével a Kft. számára lehetőség nyílik az alkatrészek digitalizálására, így olyan darabok is reprodukálhatóvá válnak, amelyekről nem áll rendelkezésre pontos műszaki dokumentáció. A 3D szkenner beszerzésével a Kft. versenyelőnyre tehet szert mind a hazai, mind pedig a külföldi piacokon.

 

Összességében elmondható, hogy mind a két új eszköz beszerzése egyértelműen növeli a Kft. termelési kapacitásait, versenyképességét, támogatja a külföldi piacokon való megjelenését, a külföldi piaci részedésének növelését. A két eszköz beszerzése nagyban hozzájárul a Kft. kapacitásainak bővítéséhez, piaci céljainak eléréséhez. A fejlesztés megvalósításával a Kft. tovább kívánja erősíteni a jelenlegi beszállítói kapcsolatait (Bosch Packaging Systems Kft., Csaba-Metal Kft., Prec-Cast Öntödei Kft.).

A projekt fizikai befejezésének napja

2018.07.25.

Kedvezményezett neve

INM PARTNER Kft.

A projekt címe

AZ INM PARTNER KFT. TERMELÉSI KAPACITÁSÁNAK BŐVÍTÉSE

Támogatás összege

25.154.664,- Ft

Támogatás mértéke

50%

A projekt tartalmának bemutatása

A támogatás elnyerését követően a Nemzetgazdasági Minisztérium, mint támogató kiadta az INM Partner Kft., mint kedvezményezett részére a GINOP-1.2.1-14-2014-00579 azonosítószámú támogatói okiratot.

 

Az INM Partner Kft. alkatrészek forgácsolására, ezen belül is a prototípus, egyedi, valamint kisszériás alkatrészek előállítására specializálódott, melyek fokozott pontosságot igényelnek. A termelés dominánsan exportra történik.

A gépiparban növekvő tendenciának számít az alkatrészekkel szemben elvárt fokozott pontosság növelése, valamint az esztétikai megjelenés, melyeket csak akkor lehet maradéktalanul biztosítani, ha megfelelő körülményeket teremtünk, melynek alapja a korszerű megmunkáló gép.

 

A fejlesztés keretében egy CNC esztergagép beszerzése valósult meg.

A fejlesztés eredményeként az általunk előállított termékek minőségének javulás, valamint a gyártási idő csökkenése érhető el, amivel egyrészt kapacitásnövekedést tudunk elérni, valamint a rövidebb gyártási idő miatt versenyképességünk növekszik a piacon. Az új berendezés által szélesíthetjük termékkínálatunkat és ennek eredményéül a megrendelői körünket is.

Az új gép funkciójában a mostani körülményekhez képest többet tud nyújtani, ezáltal a gyártási idő csökkenthető, amivel egyrészt kapacitásnövekedést tudunk elérni, valamint a rövidebb gyártási idő miatt versenyképesebb szolgáltatást nyújthatunk a piacon. A berendezés képes kiváltani több meglévő, elavult gép tevékenységét. A kapacitás, a minőség növekedés, valamint az elvégezhető speciális műveletek lehetőséget biztosítanak további export piacra való belépésre, mely a vállalkozás működésének stabilitását erősítik.

 

A Széchenyi 2020 program keretében megvalósult fejlesztésnek köszönhetően a vállalkozás piaci versenyelőnye tovább növekedett versenytársaival szemben, a vevői igények hatékonyabb és nagyobb tömegben / választékban történő kielégítésére vált alkalmassá.

A 25.154.664 Ft európai uniós támogatás segítségével megvalósult fejlesztés hozzájárul a vállalkozás gazdaságos működésének feltételeihez, s ezáltal a jelenleg alkalmazott 8 fő foglalkoztatásához.

A projekt fizikai befejezésének napja

2015.09.18-2016.07.28.

Kedvezményezett neve

INM PARTNER Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

A projekt címe

Technológiai megújítást célzó eszközbeszerzés megvalósítása az INM PARTNER Kft.-nél

Támogatás összege

12.000.000,- Ft

Támogatás mértéke

70%

A projekt tartalmának bemutatása

A projekt alapvető célja egy teljesen új termelő eszköz beszerzése. Az eszközbeszerzés, mely jelen esetben 1 db mérőgép (teljes költsége nettó 91.100 Euró) jelenti, a Kft. számára több szempontból is kiemelkedő fontosságú. A gépiparban az alkatrészekkel szemben folyamatosan növekvő elvárás a fokozott pontosság, valamint a minél magasabb színvonalú esztétikai megjelenés, valamint minőség, mely igényeket csak akkor lehet maradéktalanul kiszolgálni, amennyiben megfelelő, azaz korszerű mérőgép áll rendelkezésre. A vevői igények maradéktalan kielégítése mellett fontos cél a hatékonyság, a gyorsaság, és a kapacitások növelése is.

Az INM Partner Kft 2015 óta egy tudatos fejlesztési folyamatba kezdett, melynek újabb lépcsőjéhez érkezett. Ez magában foglalja a munkafolyamatok nagyobb kontrolálását és optimalizálását, melynek egyik sarkalatos pontja a minőségi ellenőrzések. Ezt a palettánkat szeretnénk egy Koordináta mérőgéppel bővíteni, mely alkalmas nagyobb méretű alkatrészek rendkívül pontos elemzésére, és kiértékelésére. Manapság minden gyártó cégnek érdemes rendelkeznie egy ilyen berendezéssel, amennyiben komolyabb szintre szeretné emelni termelését. Egy ilyen kaliberű gépet egy külön erre a célra kialakított mérőlaborba kell telepíteni, ahol kontrolált a hőmérséklet, páratartalom és a helység vibrációmentes. Mivel ilyen géppel és a hozzá tartozó mérőlaborral sok más vállalat még nem rendelkezik, ezért nem csak saját termékeink mérését teszi lehetővé, hanem külsős cégeknek is tudunk bérmérést vállalni. Továbbá nagymértékű pontossága lehetővé teszi, hogy egyéb kézi mérőeszközeinket hitelesíteni tudjuk cégen belül, mellyel értékes időkiesést tudunk megspórolni, nem beszélve a külsős cégek által elvégzett hitelesítéseknek az anyagi vonzatáról. Természetesen ezt a hitelesítési folyamatot is tudjuk majd bérmunka keretében biztosítani külsős cégeknek is.

Tekintettel arra, hogy a Kft. jelenleg nem rendelkezik mérőgéppel, így az új gép beszerzésével a gyártási pontosság nő, amely egyrészt hozzájárul a kapacitások növekedéséhez, ezáltal a vevői többletigények maximális kielégítéséhez, valamint a rövidebb gyártási idő növeli a Kft. versenyképességét a külföldi piacokon. A projekt keretében beszerzésre kerülő új technológiával rendelkező gép megfelelő képzettségű szakembergárdát igényelnek, ezért szakmai továbbképzésre is sor kerül az új gép beszerzését követően. Az új gép beszerzésének következtében az új technológiai megoldás rendelkezésre állásával a Kft. olyan komponensek gyártását is el tudja vállalni, amelyek gyártására jelenleg nem adottak a feltételek, ezáltal bővül a Kft. termékeinek köre, illetve profilja, mely egyben vevőkörbővülést is eredményez. A mérőgép beszerzése biztosítja a gyártott termékek megfelelő minőségét. Az eszköz beszerzése nagyban hozzájárul a Kft. kapacitásainak bővítéséhez, piaci céljainak eléréséhez. A fejlesztés megvalósításával a Kft. tovább kívánja erősíteni a jelenlegi beszállítói kapcsolatait (Bosch Packaging Systems Kft., Csaba-Metal Kft., Prec-Cast Öntödei Kft.).

 

A projekt eredményeként a megvásárolandó gépet kezelő személyek munkájára hosszú távon szükség lesz, illetve a vállalkozásunk több olyan típusú munkát tud vállalni, amely elvégzéséhez ezen eszköz szükséges, így a munkavállalói létszám növekedését eredményezheti a fejlesztés. A koronavírus miatti 2020. első felében elszenvedett árbevétel csökkenést így 2020. második félévében megpróbáljuk ellensúlyozni, és egyrészt a megtartott munkaerőt mind inkább optimálisan használni, mind pedig új munka vállalása révén új munkavállalók felvételét indukálni.

A projekt tervezett befejezési dátuma

2021.06.30.